Pål Vegard Eriksen ved Halti kvenkultursenter er sikker på at gjengen holder trykket oppe også i fredagens og lørdagens forestillinger. (Foto: Arne Hauge)

 

Lederen for Halti kvenkultursenter  bekrefter Kyläpeli-gjengens økte profesjonalitet.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Pål Vegard Eriksen er daglig leder ved Halti kvenkultursenter, som blant annet eier verdiskapningsprosjektet Kyläpeli. Eriksen har, som de foregående årene, en rolle som vert og konferansier under Kyläpeli. Naturligvis fikk han med seg showet, og sa seg etter torsdagens premiere svært godt fornøyd.

– Jeg syns det gikk veldig bra, hele veien fra Halti via Tørfoss og hit opp til Ovi Raishiin. Vi er strålende fornøyd, sa Eriksen etter at showet Mun kultani var dratt vel i havn et sted langt oppe i Reisadalen i Nordreisa kommune i Nord-Troms.

– Profesjonaliteten sammenliknet med de to foregående Kyläpeli?

– Jeg syns de har klart å spisse poengene mer i år. Det er mer på kornet, ved hjelp av musikk, og ved hjelp av blikk og bevegelser. Så ja, jeg syns Kyläpeli er løftet enda mer, sier daglig leder.

– I dag var det premiere, tror du gjengen klarer å holde trykket oppe fredag og lørdag?

– Sånn som det har vært de to forrige årene, så blir det nok bare blir bedre og bedre. Sånn sett kunne vi godt hatt forestilling også en fjerde dag, sier Eriksen.