Denne gjengen krysset fingre for at mange svarte på Ruijan Kaikus leserundersøkelse. Slik gikk det. Vi fikk mange respondenter, som det så fint heter. – En stor takk til våre lesere og lyttere, sier (fra venstre) daglig leder Tor Sara, redaktør Arne Hauge, journalist Pål Vegard Eriksen (med på skjerm), styreleder Irene Andersen, og Ruijan Radios programleder Frank Halvorsen. (Foto: Bjørg Flage Karlsen)

 

Vi sier oss strålende fornøyd med 139 respondenter i Ruijan Kaikus første grundige og formelle leserundersøkelse. Det kanskje mest gledelige er hvor mye flid og energi mange har lagt i svarene sine.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Hva syns du om oss? Snart kan du delta på Ruijan Kaikus store leserundersøkelse. Gavekort kan bli ditt», skrev vi på tampen av februar i år.

Undersøkelsen, den lå ute og «poket» våre lesere i flere uker, og for å ta det siste først, så er vinneren av gavekortet på 1000 kroner nå trukket.

Faktisk har vi også intervjuet vedkommende. Hvem det er får du først vite i neste sending fra Ruijan Radio. Programleder Frank Halvorsen har nemlig snakket med den dedikerte leseren og heldige vinneren. Følg med neste torsdag, altså 25. april klokka 11.

I mellomtiden nytter både redaksjonen og administrasjonen bak Ruijan Kaiku AS høvet til å takke:

Stor takk til våre lesere og lyttere for all den tid og energi dere har lagt ned i leserundersøkelsen vår.

«I det daglige får vi mange gode tilbakemeldinger fra våre lesere, men vi skulle gjerne hatt enda flere og enda grundigere», sa vi da du og alle andre fikk forespørselen.

Grundig ble det. Vi fikk 139 respondenter, altså folk som svarte, og innspillene er tallrike. Mest ros, faktisk mer enn vi våget å håpe på, men også ris og forslag til forbedring.

Denne undersøkelsen var langt i fra noe vi gjorde «bare for å ha det gjort.» Vi er allerede i gang med å gå gjennom de mange svarene, for å dra lærdom og se hva som er bør med seg i det videre arbeidet. Målet er å gruble i hop ei tiltaksliste, og ikke minst forsøke å sette den ut i livet.

Viktig er det også å dele funnene fra undersøkelsen med våre lesere og lyttere. Også der gjenstår det å gå grundig gjennom, men ett gullkorn ønsker vi likevel å dele alt nå. Til spørsmål om hva Ruijan Kaiku er gode på, lød svaret:

«Bringer kvensk til samfunnet.»

Godt sagt av vedkommende leser, for det er presis det vi prøver å gjøre.

Her er det bare å glede seg. Flere gullkorn og betraktninger følger når vi har rukket å gå skikkelig gjennom det hele.