Ferske tekaker. (Foto: Privat)

 

Tekake har alltid vært å finne i disken på Østlyngens Bakeri & Konditori i Alta. Nå har den typiske kvenske baksten kommet i en mindre utgave, velegnet for deg som vil servere porsjons-godbiter til kaffebesøket.

 

Sander Larsson Framnes
sander@ruijan-kaiku.no 

 

Tekakene har lang historie på bakeriet. (Foto: Privat)

Tekaker er en enkel og fin tradisjonell kvensk bakst å lage, som passer like godt i hjemmet som på fjellturen. På Østlyngen Bakeri & Konditori i Alta kan du finne dusinvis av lekre kaker, men også saker som ferske bagetter og softis. Samtidig har de et bredt tradisjonsrikt utvalg. Tekaker er noe de har hatt så lenge de kan huske på bakeriet, over 20 år tilbake.

– Mange har syntes den var litt stor, så nå har vi kommet med en mindre versjon så den passer til to, tre stykker som skal ha til kaffe, sier Monika Tande, som jobber med klargjøring og salg samt kjøkken og pakking ved bakeriet.

Østlyngen Bakeri & Konditori har alltid laget gode gammeldagse kaker.

– Det har vi hatt i masse herrens år, i generasjoner omtrent, legger en kollega til.

Tekakene finnes også som glutenfrie, får vi opplyst.

Man kan regne med at bakeriet vil fortsette den gode gamle tradisjonen med tekake og annen historisk bakst, selv om bygget er nyrenovert og verden rundt stadig moderniseres.

Se også: Kvensk tekake – erkefinsk hvetebakst