Selv om kurset dessverre måtte utsettes til neste høst, har også Vadsø meldt seg på i den eksklusive klubben av steder som tilbyr grunnkurs i kvensk på universitetsnivå. (Illustrasjonsfoto: Arne Hauge)

 

Så seg tvunget til å utsette Vadsø-kvenskkurset.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Mandag 8. november i år kom gladmeldingen om at Vadsø kvenske språksenter hadde fått til studiepoenggivende grunnkurs i kvensk med oppstart på nyåret. To uker senere, mandag 22. november, måtte språksenteret gå ut med kontramelding. Kurset blir utsatt til høsten 2022.

Daglig leder Raymond Olufsen sier overfor Ruijan Kaiku at utsettelsen skyldes forhold i skolen, og at det var Vadsø kommune som ba språksenteret utsette grunnkurset.

– Det har vist seg å være ekstremt vanskelig for kommunen å finne vikarer, sier Olufsen, som opplyser at han i sin kontakt med kommunen har fått til svar at: «Situasjonen på skole og barnehageområdet tilsier at det vil være svært utfordrende for oss å ta ut personell for å delta på kurset fra januar.»

Dette skal ifølge Olufsen skyldes både korona, men også allerede vedtatt kompetanseheving på andre områder.

– Fordi kurset har vært myntet på det pedagogiske personalet i kommunen vil mye av hensikten med kurset falle bort uten disse, sier Olufsen.

Han har nå satt opp 15. mai 2022 som ny påmeldingsfrist for kurset som starter neste høst. For de som vil sikre seg de ti studiepoengene, holdes det eksamen før jul 2022.

Her er saken slik vi først meldte den, inkludert praktisk informasjon som naturligvis står seg selv om kurset altså er utsatt:

Studiepoengkvensk – nå også i Vadsø