Det er tilsynelatende ikke alle som er like begeistret for kvenske flaggsymboler i sitt nærvær. En annen mulighet kan være at de er så begeistret at de rett og slett ikke klarer å holde fingrene av fatet. (Illustrašuunikuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Mulige flaggtyver på ferde i Annijoki/Vestre Jakobselv: De kvenske vimplene er firet ned og sporløst forsvunnet.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Sist mandag heiste kommunens ansatte opp fire kvenske flaggvimpler, i hver sin flaggstang, ved brua i Annijoki/Vestre Jakobselv, ei lita bygd i Vadsø kommune. Onsdag morgen var imidlertid samtlige vimpler firet ned igjen – og sporløst forsvunnet. Det melder avisa Ságat.

Ifølge avisa er det i forbindelse med Kvenfestivalen – Kväänifestivaali, hvis femte utgave startet onsdag 29. mai, at vimplene kom på plass i utgangspunktet.

På festivalprogrammet står blant annet vandrespelet «Annijoki», som inkluderer lokale amatørskuespillere, barn og unge. Spelet har sin urpremiere 1. juni og starter ved Jakobselvkaia i nettopp Vestre Jakobselv.

Les også: Vandrespelet «Annijoki» er klar – hele bygda ventes å gå mann av huse for å se

Vadsø-ordfører Wenche Pedersen er blitt fortalt om det mulige tyveriet fra folk i bygda og ansatte i kommunen, og hun er alt annet enn tilfreds med hendelsen.


Vadsø kommunes ordfører, Wenche Pedersen, er ikke fornøyd med at potensielle flaggtyver er på frifot i hennes kommune. (Kuva: Arne Hauge)

– Jeg blir både lei meg og forbanna om det viser seg at noen har tatt ned disse som en protest mot det kvenske, sier Pedersen til avisa.

Les også: Markerer «tre stammers møte» langs Europavegen

Og hun utelukker ikke at kommunen vil politianmelde saken.

– Vi skal i alle fall vurdere det, sier ordføreren til Ságat.

Oppdatering:

Torsdag ettermiddag melder Ságat at Vadsø kommune har heist fire nye vimpler i Annijoki, men at de fortsatt vurderer å anmelde saken med de forsvunnede vimplene.

 

Har du informasjon i sakens anledning? Tips Ruijan Kaiku-redaksjonen