Håkon Volden bygde opp en norsk suksesshistorie innen lakseoppdrett. I 2017 rettet han blikket mot noe nytt, og i Finland fant han og samboeren Elisabeth Strifeldt løsningen på produksjonen. (Foto: Freddy Ludvik Larsen/Altaposten)

 

Droppet det norske lakseeventyret til fordel for finskprodusert kosttilskudd.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– Vi har kommet veldig langt. Vi har gjort alle investeringene, og testet produktene i markedet. Fabrikken er totalrenovert med nye maskiner. Vi har fått produkter godkjent i flere land. Flere land åpnes nå for salg. Vi har rullet ut salg i England og Spania. Nå er vi klare for å ta markedet, også i Norge.

Det er Håkon Volden fra Alta som sier dette overfor Altaposten. I fire år jobbet Volden i det stille med sin siste anskaffelse, en fabrikk i Finland. Målet er å produsere kosttilskudd. Avisen melder at han i en mannsalder bygde opp lakseselskapet Grieg Seafood Finnmark, hvor ansvaret som regiondirektør til sist gjorde ham overarbeidet og syk. Navnet på hans nye selskap er Aarja, det samiske ordet for energi.

– Det dukket opp en veldig bra fabrikk i Finland som var til salgs. Jeg kjøpte fabrikken. De har produsert medisiner og kosttilskudd i over 40 år og har høy kompetanse. Det føltes veldig rett å ha en fabrikk, og en stab med lang erfaring er en god start. Det skaper tillit, sier gründeren.