Anna-Kaisa Räisänen skal ha blitt ansatt som utreder i sekretariatet til Sannhetskommisjonen. Bildet ble tatt under Kvenfestivalen i Vadsø lørdag. Foto: Heidi Nilima Monsen

 

Räisänen skal jobbe som utreder for Sannhetskommisjonen.

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Anna-Kaisa Räisänen.
Kuva: Heidi Nilima Monsen

Før pinsehelgen skal Anna-Kaisa Räisänen ha fått vite at det er hun som får den fjerde stillingen i sekretariatet til Sannhets- og forsoningskommisjonen, og i dag skal de andre søkerne ha fått beskjed om at stillingen er besatt av nettopp Räisänen.

Räisänen har jobbet som språkmedarbeider ved Kainun institutti i flere år, og skal nå også jobbe som utreder i sekretariatet i Sannhetskommisjonen.

Stillingen er en 50% stilling, men det skal ha vært diskutert å øke stillingen til 100%.

Etter massiv kritikk fra det kvenske miljøet, valgte Sannhetskommisjonen tidligere i år å forsterke sitt sekretariat med en fjerde person. Et av de åpenbare ønskene til kvalifikasjoner, var kjennskap til kvensk språk og kultur.

Sekretariatet består fra før av Liss-Ellen Ramstad som sekretariatsleder, Cathrine Baglo som utreder og Inger Elin Utsi som rådgiver.

Kommisjonens leder Dagfinn Høybråten besøker kvenkulturfestivalen Paaskiviikko, i Nord-Troms førstkommende lørdag.

Sannhetskommisjonsleder Dagfinn Høybråten sammen med Utsi, Ramstad og Baglo i sekretariatet. (Foto: Stortinget)

 

 

Anna-Kaisa jobbet tidligere i år med et barneplateprosjekt blant annet sammen med barna Julius, June, Elvira, Frida, Olver, Alma, Hilja, Johannes og Margrete. Foto: Heidi Nilima Monsen