Ordfører Eirik Losnegård Mevik er en av flere som skal holde hilsningstale under åpningen av språksenteret. (Kuva: Arne Hauge)

 

Kvænangen kommune med eget senter for kvensk og samisk språk.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Naavuono Kielikeskus/Navuona Giellaguovdaš – Kvænangen språksenter åpner offisielt onsdag 19. september.

I den anledning er alle velkommen innom for et fyldig program, blant annet et seminar i samarbeid med Forskningsdagene 2018. Her vil en rekke folk holde innlegg, vi kan nevne koordinator for samisk og kvensk opplæring i skolen, Anne Inger. E. Lilleng, forsker Kristin Nicolaysen som skal snakke om overføringen av kvensk fra bestefar til barnebarn, og rektor Valter Olsen som skal snakke om samisk og kvensk i grunnskolen.

Språksenter for samisk og kvensk åpner i Kvænangen.

 

Selve den offisielle åpningen er lagt til ettermiddagen, dette slik at flest mulig skal få anledning til å delta, heter det fra arrangøren.

På åpningen vil man foruten Kvænangens ordfører Eirik Losnegård Mevik finne talere som statssekretær Anne Karin Olli, fylkesråd for utdanning Roar Sollid, og Sametingspresident Aili Keskitalo.

Språksenteret holder til i Kvænangen næringsbygg i Leiraveien 24, på sørsiden av brua over Sørstraumen og et par hundre meter fra E6.