Om så mange unger stiller, det spørs, men det gåtefulle folket er altså målgruppen når det til helgen stelles i stand arkitekt-triveligheter. (Illustrasjonsfoto: Arne Hauge)

 

Finsk arkitekturskole og co vil lære barna om fasader og urban utforming.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Kunstgalleriet kaller seg «Rom for arkitektur og kunst», og samarbeider denne helgen med den finske arkitekturskolen Arkki og Finsk-norsk kulturinstitutt om en workshop for barn i alderen ni til 12 år.

«Ville Vesten gaten» heter prosjektet, og i nevnte gate skal også ungene møte opp. Trenger du nærmere stedsangivelse går det sikkert an å kontakte arrangøren, og her finner du i så tilfelle telefonnummer inkludert skjema for å påmelde gullungen:

Ville Vesten gaten

Dag og tid er 13. og 14. november, fra klokken 10 til 16 begge dager.

«I løpet av denne helgen skal vi lære om arkitektur, fasader og modellering. Vi skal ut utforske byens mange ulike utforminger og fasader. Deltakerne skal blant annet bruke foto for å dokumentere hvilke bygg som fanger øyet. Deretter skal vi bruke bildene vi har tatt på vandringen til å tegne og sette sammen vår egen gate, en «Wild West Street»», frister arrangøren.

Gjennom ulike aktiviteter skal barna også få reflektere over variasjon og detaljer i arkitektur, og hva disse kan bety for våre nabolag. Kan en gate være «for mye», er blant spørsmålene.

Når det så gjelder den finske arkitekturskolen Arkki, så opplyser de å drive med kreative læringsprosjekter om arkitektur og design. Målet er å «styrke barn og unges egenskaper til å være innovative og gi dem kompetansen til å møte utfordringene som vi står ovenfor i dagens samfunn.»

Prosjektet er som nevnt støttet av Finsk-norsk kulturinstitutt, ifølge arrangøren til og med generøst støttet, og Finno kjenner vi fra før. Instituttet har nemlig den misjon å fremme samarbeid, dialog og mobilitet mellom finske og norske kunstnere, kulturaktører og kulturorganisasjoner.