Ingeborg Arvola kan ankomme som rykende fersk prisvinner. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Inviterer til kvenskrelatert bokprat i byen ved Glommas utløp i morgen.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Onsdag 1. november inviterer Litteraturhuset i Fredrikstad til «bokprek» med to forfattere som etter hvert har blitt stadig mer bevandret i det kvenske landskapet, nemlig Nordisk råds litteraturpris-nominerte Ingeborg Arvola i samtale med forfatterkollega og kvinnen som innehar «Årets kven»-prisen, Kjersti Feldt Anfinnsen.

Og det kan være en rykende fersk prisvinner som trapper opp, for som Ruijan Kaiku allerede har skrevet om skal nemlig vinneren av Nordisk råds litteraturpris utropes dagen i forkant.

Les også: Nå skal det avgjøres: – Dette er kjempestort

Arrangementet i Fredrikstad er planlagt til tidsrommet fra klokken 19 til 20 og har fått den passende tittelen «Lidenskap i nord», og det er mulig å overvære for kun 140 kroner, noe som framgår av litteraturhusets arrangementinformasjon, der man også kan sikre seg billett på forhånd.


Årets kven 2022: Kjersti Feldt Anfinnsen er forfatter, men lever også ut sitt kvenske alterego gjennom «DJ Saunasatan.» (Kuva: Bernt Santens)

Dette er den andre av to mulige norsknominerte til Nordisk råds litteraturpris som Kjersti Feldt Anfinnsen skal snakke med på Litteraturhuset i Fredrikstad på kun få ukers mellomrom.

Les også: Årets kven er kåret: «En verdig og velfortjent vinner»

«For noen uker siden snakket jeg med Kathrine Nedrejord om ‘Forbryter og straff’, og onsdag skal jeg snakke om kvener, skriveliv og ‘Kniven i ilden’ med Ingeborg Arvola», skriver Anfinnsen på facebook.

«Og – dette er de to første samtalene jeg leder. Litt stolt», skriver hun.