Kyläpeli-produsent Inger Birkelund beklager at kveldens forestilling må avlyses. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Setter sikkerheten til publikum og utøvere først.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Som Ruijan Kaiku meldte tidligere i dag var det skumle værutsikter for kveldens gjennomføring av Kyläpeli. Nå har arrangørene tatt en avgjørelse, og har besluttet å avlyse kveldens spelvandring Rantapeli (strandspel), som skulle ha premiere klokken 17:00. Det går fram av en pressemelding fra produsent Inger Birkelund på vegne av Kyläpeli.

«Vi beklager sterkt, men vi velger å forhold oss til værmeldingen som melder moderat fare akkurat i tidsrommet for spelvandringen. Det meldes lokalt kraftige vindkast på cirka 27 m/s fra sørvest, og på kysten sterk kuling på 20 m/s. Kjentfolk i Sokkelvik er usikre på i hvor stor grad denne vindretningen slår ut», skriver produsenten på vegne av Kyläpeli.

Arrangøren trekker i pressemeldingen fram to grunner til avlysningen: Ivareta sikkerhet for publikum og utøvere, samt ivareta kunstnerisk kvalitet i forestillinga og publikums opplevelse av spelvandringen.

«Dette er en kjedelig avgjørelse å ta, både for alle utøverne som har lagt ned mye arbeid i forberedelsene og for publikum som har kjøpt billett og gledet seg til å delta. Forestillingen var utsolgt.»

Arrangøren opplyser videre at de vil bruke kvelden til å sjekke ut hvordan vinden og været påvirker spelområdet, og så fokusere på å lage verdens beste spelvandring i morgen. De som har kjøpt billetter til premieren vil få disse refundert. Videre har de stoppet billettsalget for fredagens forestilling og har tilbudt de få billettene som var igjen til de som hadde kjøpt premierebillett.