Åsne Kummeneje Mellem jobber sommeren ut, og har flere spennende planer til høsten. (Foto: Arne Hauge)

 

– Jeg er litt super stressed, sier Åsne Kummeneje Mellem som åpner sin solo utstilling om to knappe uker.

 

Tale Igeland Eilertsen
tale@ruijan-kaiku.no

 

Åsne Kummeneje Mellem fyller sommertiden sin med jobb på fulltid. Mellem er frilanskunstner, og får dermed aldri helt ferie sier hun selv.

– Jeg jobber konstant, men det er litt færre som sender meg e-post siden de selv er på feire så da har jeg det bra, sier Mellem.

Solo utstilling i Kirkenes

Akkurat nå for tiden kan Mellem fortelle at hun jobber med en solo utstilling i Kirkenes. På Terminal B inviteres det til åpningen av kunstutstillingen Oppiit/Omateko, og det loves kvensk stemning med qvænbrygg og musikk.

– Sommeren går til å jobbe med utstillingen som åpner om to uker, så jeg er litt super stressed, men det har vært deilig å få jobbe ute, sier Mellem som forteller at hun har hatt arbeidskontor ute på hytta i Ullsfjord.

Hun forteller at selv om sommeren bare går til jobbing så er det utrolig deilig å kunne sitte ute å jobbe og produsere, og når resten har sommerferie så er det ingen møter og Mellem får friheten til å bare surre rundt å gjøre sin egen greie.

– Det er beroligende på mange måter.

Arrangementet til utstillingen finner du her: Utstillingsåpning: Oppiit/Omateko – Åsne Kummeneje Mellem

Åsne Kummeneje Mellem bruker sommeren til å forberede åpningen av hennes soloutstilling i Kirienes. (Foto: privat)

 

Får tid til festivallivet også

Utover å forberede seg til utstillingen med tekst å kunstverk, så har Mellem fått tid til litt pause og var med på Festspillene i Nord Norge i Harstad hvor hun fikk med seg premieren på Astrid Serine Hoel sin danseforestilling «Karhutanssi».

– Det har vært litt festivalliv, så jeg har fått oppleve sånne ting også selv om jeg er på jobb.

Om bare noen få dager bærer turen til Kirkenes for å gjøre klart til åpning, men før det håper Mellem å få tiden til å delta på festivalen Lyden av Skallelv. Etter åpningen av utstillingen, kan Mellem fortelle at det er mye spennende på høstens agenda.

– Det blir nok mye pendling til Kirkenes, også skjer det en del rundt sannhetsrapporten. Ellers så skjer det mye spennende til høsten som jeg ikke kan fortelle noe om, sier Mellem avslutningsvis.