Børselv skole er vedtatt lagt ned fra høsten av. Men ildsjelene har ikke gitt opp kampen om at børselvbarna får gå på skole i sin egen hjembygd. KUVA HEIDI NILIMA MONSEN

Det er nå klart at elevene i Børselv får starte skoleåret i sin egen hjembygd etter at de har måttet pendle til Lakselv det siste året. KUVA HEIDI NILIMA MONSEN

 

Det har lenge vært uklart om hvorvidt skoleelevene fra Børselv får starte skoleåret sitt i hjembygda, eller om de må fortsette pendlingen inn til kommunesenteret Lakselv også i høst. Nå ser det ut til å løse seg. I går ble det kjent at skolen i Børselv blir klar til skolestart, og at det den 2. august ble det signert en leieavtale mellom Porsanger kommune og NordNorsk Mottakssenter AS om leie av de gamle skolelokalene som det siste året har fungert som mottakssenter for asylsøkere.
– Nå gjenstår det å få på plass utstyr, bord, stoler og bøker slik at skolen er klar til å ta i mot spente elever, skriver kultur og oppvekstsjef Irmelin Klemetzen på kommunens nettsider.

Det har vært stort engasjement for å få åpnet Børselv skole igjen etter at det ble lagt ned forrige skoleår. Blant annet har flere enkeltpersoner og organisasjoner gått ut å kritisert Porsanger kommune for ikke å tenke på kvenene da de vedtok nedleggelsen. En stor underskriftsaksjon til støtte for gjenåpning av skolen har også skapt stort engasjement rundt saken.