Erlend Skjetne tar stor inspirasjon fra sin tid i Finnmark, til sine bøker. (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

 

Forfatteren Erlend Skjetne er kjent fjes blant kvener i midt-Norge, fra sine foredrag om Lars Levi Læstadius. Nå kan man blidt melde at han også er prisvinnende forfatter.

 

Sander Larsson Framnes
sander@ruijan-kaiku.no

 

Det var i 2019 Erlend debuterte som forfatter, med diktsamlingen «Skare». Diktsamlingen «Skare» er ei poetisk tematisering over mennesker og natur med inspirasjon hentet fra forfatterens tid i Finnmark, utgitt på Flamme forlag.

Les mer om utgivelsen her: Fra Læstadius til poesi

Styreleder i Ruija Forlag, Erlend Skjetne, fikk fredag 26. november Brageprisen for ungdomsromanen «Eit anna blikk».

Brageprisen er en norsk litteraturpris som hvert år deles ut av stiftelsen Den norske bokprisen, med formål å hedre ny, norsk litteratur.

Erlend Skjetne arbeider med norskopplæring for flyktninger. Selv om forfatteren er fra Melhus, har han også arbeidet i Lakselv med mindreårige asylsøkere fra Afghanistan. Derfor er det høyst naturlig at hans nye bok omhandler atten afghanske gutter i et flyktningmottak i Nord-Norge.

Oddmund Hagen fra ukesavisen for kultur og politikk; Dag og Tid, beskriver boken slik:

«Eit anna blikk er ei brennaktuell bok om mindreårige afghanarar på flukt (…) Erlend Skjetne jobbar sjølv som lærar i asylmottak, og med denne erfaringa greier han å nyansere det stereotype biletet mange nordmenn har av mindreårige asylsøkjarar. Ein roman til ettertanke.» (Kilde: cappelendamm)

Boken fikk terningkast fem av Framtida.no.