Bietilægården. (Arkivfoto: Liisa Koivulehto)

 

Østpå i Finnmark er stedet å være i helga som kommer.

 

Arne Hauge
ruijan-kaiku.no

 

I skrivende stund er det bare timer til minifestivalen Lyden av Skallelv starter. Den varer til søndag førstkommende, en søndag som har mer kvensk å by på for den som allerede befinner seg i området. Avdelingsleder Mia Krogh ved Vadsø museum – Ruija kvenmuseum, har nemlig en hyggelig invitasjon å dele med folket.

«Invitasjon til utstillingsåpning og lansering av nye visjoner for Bietilægården», heter det i pressemeldingen fra kvenmuseet, sendt oss i går torsdag.

For å ta det siste først; museet ønsker å utvikle bruken av den nevnte Bietilægården, hvor de på søndag håper å skape engasjement og begeistring, samt få tilbakemeldinger som de kan bruke videre i prosjektet de har gående.

Det hele starter klokken 15 på museet, der hovedattraksjonen nok er åpningen av den nå velkjente utstillingen «Tuulessa.» Det er kvensk for «I vinden», ei utstilling vi tidligere har skrevet en god del om, blant annet da den åpnet i Alta i september i fjor.

Les den saken her: Kvener i vinden i Alta

Vi tar med at utstillingen formidler kvensk kulturarv slik den i dag framstår, i familier, på museum og innenfor kulturnæringer.

«Utstillingen tar utgangspunkt i et forskningsprosjekt som museet har deltatt i og som er utviklet av UiT Norges arktiske universitet, Vadsø museum-Ruija kvenmuseum og Nicolaysen Film», melder kvenmuseet. Her er ei lenke hvor du kan lese mer:

Vandreutstillingen har landet i Vesisaari

Velkommen til Skallelv og videre til Vadsø, kan det trygt meldes.

 

Det foregår hos en institusjon som for en tid tilbake var blant de tre nominerte til Årets museum. Ruija kvenmusum har adresse Grensen 1, Vesisaari. (Foto: Arne Hauge)