Maja Mella har vært virksomhetsleder ved Svenska Tornedalingars Riksförbund – STR-T i nærmere 13 år. Nå skal hun videre til nye utfordringer. (Foto: Arctic Minds/Minoritet.se)

 

Maja Mella går videre til annen virksomhet etter drøye 13 år som virksomhetsleder i Svenska Tornedalingars Riksförbund – Tornionlaaksolaiset (STR-T). 

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

Det melder hun selv i en pressemelding fra STR-T.

– Det er mange morsomme minner og møter med mennesker jeg bærer med meg fra mine år i fagforeningen, skriver Mella.

Hun understreker at hun nå drar fra et forbund som påvirker, som har vokst og som enda har en balansert økonomi med infrastruktur for å kunne jobbe videre med prosjekter.

– Jeg vil takke for alle samtalene, dialogene, konsultasjonene, møtene og samarbeidet gjennom årene. Det kan hende at jeg kommer frem i sammenhenger som berører nasjonale minoriteter og minoritetsspråk i fremtiden, da Nordisk Forening Norrbotten og STR-T kan samarbeide om disse spørsmålene, avslutter hun.

Fungerende styreleder i STR-T Eva Kvist har tatt over Maja Mellas arbeidsoppgaver inntil en ny kandidat er på plass. (Foto: Pia Lakkapää)

I en rekrutteringsprosses

Mella skal fra 1. september 2021 jobbe i Föreningen Norden Norrbotten som virksomhetsleder. Fungerende styreleder I STR-T Eva Kvist har tatt over Mellas arbeidsoppgaver.

Hun kan samtidig avsløre at STR-T nå er i en rekrutteringsprosess for å finne en ny virksomhetsleder.