TOSABB gjester årets paaskiviikko. KUVA MAGNUS LIAM KARLSSON

TOSABB gjester årets Paaskiviikko. KUVA MAGNUS LIAM KARLSSON

Det blir neppe kjedelig når man blander finske og svenske sanger påvirket av 1930-tallets jugband, med hysterisk polkaswing.

– Legger man til stemning av alt fra melankoli til total sorgløshet, akkompagnert med en bred skare instrumenter, som fiolin, vaskebrett, munnspill, klarinett, trekkspill og kazoo, så blir resultatet The Original Swedish Arvika Blues Breakers!

Dette forteller Paaskivikkos festivalsjef Pål Vegard Eriksen som har hyret inn Värmlandsbandet The Original Swedish Arvika Blues Breakers til årets kvenske kulturdager i Nord-Troms.

Lørdag 11. juni gjester TOSABB Paaskiviikko og Halti kulturscene i Nordreisa, med intensjon om å ta publikum med på en spektakulær reise, via de nordiske skoger og landsbyer, til de amerikanske sørstatene.

I «bagasjen» har de med seg den unike folkekulturen fra hjemtraktene i vestre Värmland, der den finske arven i Finnskogen ikke så ligger skrekkelig langt unna.

– TOSABB er blant annet kjent for å gi nytt liv til gamle slagere, «Johan på Snippen» og valsen «Emma» er to eksempler, og bandet har en særdeles unik stil og uttrykksform. Dette blir en spennende og flott musikalsk opplevelse, lover festivalsjefen.