Fra Sannhetskommisjonen stiller Liv Inger Somby, og fra musikerhold stiller blant andre Ronja Lindbach, er av få norske musikere som også synger på kvensk. (Foto: David Jensen, UiT Norges arktiske universitet/Alessandro Belleli)

 

Endelig virker det å løsne for festivallivet. Neste ut er Kunesdagan i Lebesby i Finnmark.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

VM i kongekrabbefiske og møte med Sannhets- og forsoningskommisjonen. Med et slikt tematisk spenn må det bli noe for noen og enhver, når Kunesdagan går av stabelen fra torsdag 29. juli til søndag 1. august i år.

Det er kommisjonsmedlem Liv Inger Somby som denne gangen har fått i oppdrag å møte folket, hvor hun skal snakke om granskingen som for tiden foregår. Somby vil gjerne også snakke med personer som har opplevd fornorskning og urett, heter det fra kommisjonen om det nært forestående besøket til dette gamle bostedet. Selv om Kunesdagan har vært kjent som en av landets minste festivaler, gir den et kraftig hopp i folketall fra de rundt 30 menneskene som til daglig bor her.

En rekke artister skal etter planen besøke årets festival. Vi kan nevne Agnete med band samt Keiino med band, og til kveldsprogrammet lørdag 31. juli stiller også Ronja Lindbach på scenen med sang og gitar. Ronja har vi skrevet om tidligere, blant annet da hun beveget Sannhetskommisjonen og øvrig publikum med sin vakre vokal under et arrangement i Vadsø for snaut to år siden. Her kan du lese den saken:

Ronja rørte kommisjonen

Når det gjelder Kunesdagan, så må det sies å være en fin anledning til å møte kvener og andre, så her er mer informasjon:

Program Kunesdagan