Torsdag denne uken jobbet Lennart Jenssen på Kvænangen språksenter. En kreativ og annerledes plass å være når man er på operasjon dagsverk. (Foto: Kvænangen språksenter)

 

Takket ja til å forsøke seg som lærer i kvensk.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Kvænangen språksenter har mange ganger vist at det er et sporty språksenter som gjør mye morsomt og fint, både for samene og for kvenene.

Som forleden, da de hadde burfjordingen Lennart Jenssen på besøk. Etterpå meldte åttendeklassingen dette på språksenterets facebookside:

«Hei! Mie olen Lennart, jeg har hatt OD-dag/jobbdag på språksenteret idag. Jeg har blant annet vært Kvensklærer til elever på skolen, og jeg har planlagt en Halloweenfest.»

OD står for operasjon dagsverk, en årlig solidaritetsaksjon arrangert av og med og for ungdom. Aksjonen er for øvrig underlagt Elevorganisasjonen. Når det gjelder Halloweenfesten, så regner vi med at den holdes på selve dagen, altså i morgen lørdag 31. oktober. Lennart nytter høvet til å berolige eventuelle foreldre og andre, som kanskje er urolige for mer enn bare smittsomt humør.

«Ta det med ro! Vi er en kohort, og vi har verneutstyr», melder Lennart. Kohort betyr folkelig sagt at de er en fin gjeng som hører sammen i det daglige også.

Les også: Lennart liker alt som er kvensk