Bilder fra fjorårets feiring av Kvenfolkets dag. 

 

Opplegget for årets Kvenfolkets dag tar form. NKF etterlyser dine hilsninger. 

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto (NKF-RK) sendte denne uken ut en gledelig invitasjon til digital feiring av Kvenfolkets dag den 16. mars.

– I år skal NKF-RK holde et digitalt arrangement via Facebook Live kl. 18.00 på tirsdag 16. mars. Arrangementet blir ledet av 1-2 personer som blant annet viser hilsninger fra andre kvenske organisasjoner, bedrifter og foreninger, lyder meldingen fra konsulent i NKF Tomi Vaara.

Et arrangement for alle

Selv om det hilsningene er fra organisasjoner, bedrifter og foreninger, understreker generalsekretær i NKF Ivar Johnsen at det digitale arrangementet er for alle.

– Det blir et helt åpent arrangement som alle kan delta i. De vil finne informasjon på våre nettsider når det begynner å nærme seg dagen, opplyser han til Ruijan Kaiku.

Selv hadde han håpet å kunne ha noen fysiske arrangement, men er likevel glad de har fått i gang noe.

– Det er selvfølgelig bedre enn ingenting. Vi skulle gjerne hatt arrangementet rundt omkring i alle lokallag i hele landet, men de fleste velger nok å ikke å gjøre det på den måten i år.

Viktig dag for mange

Kvenfolkets dag er i seg selv en relativt fersk begivenhet, men har på få år funnet en stor plass i hjertet hos mange.

– Dagen har vist seg å bety veldig mye for mange. Vi feiret den første gang i 2014, og den har vokst og vokst og vokst for hvert år. Den får mer og mer oppmerksomhet, ikke bare fra kvener, men også fra resten av befolkninga. Man trenger noen symboler, noen markeringer, og Kvenfolkets dag har blitt den viktigste dagen for mange kvener i løpet av året, forteller Johnsen.

Hvordan bli med på feiringen?

Vaara opplyser at det finnes to måter å gi hilsninger til arrangementet:

  • Send opptak av hilsen til tomi.vaara@kvener.no innen 12.3.2021 kl. 16.00. Videoen kan vare maks 20 sekunder og må være i mp4-format.
  • Vær med direkte på Facebook Live sendingen. Om du vil være med på sendingen slik, sender du også e-post til Tomi Vaara innen samme frist.

Å se på sendingen via Facebook krever ingen påmelding.