(Illustrasjon: Scene Finnmark)

 

Snart klart for konsert på Kvensk institutt.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Under turnétittelen «Midt i verden,» åpner Scene Finnmark for musikalsk hyldest til visekunstneren Ivar Thomassen. Konserten på Kvensk institutt holdes torsdag 9. mai klokken 19, men også andre steder i Finnmark får turneen på besøk.

«Få artister er så folkekjære i Finnmark som Ivar Thomassen. I kjølvannet av hans alt for tidlige bortgang i 2016, ble han hyllet med både konsert under Varangerfestivalen og spaserstokk-turné i hele fylket i 2017, i tillegg til en turné våren 2018,» melder arrangøren i forbindelsen med den snarlige turneen.

Scene Finnmark lover gjenhør med mange av Ivars mest kjente sanger, der egen region og egne verdier utgjør den tekstlige røde tråden.

«Det handler om vår egen natur, kultur og historie. Med andre ord; fokus på Finnmark og Nord-Norge – ikke som utkant, men som sentrum for våre liv. Derfor tittelen ”Midt i verden”, som for øvrig også er tittelen på en av hans viser,» meldes det.

Ivar Thomassen var født og oppvokst på Russenes i Porsanger, og ble en av våre viktigste bidragsytere til den nordnorske visetradisjonen. Muntre bidrag som ”Imella multebær og mygg” og ”Det artige landet” er obligatoriske i Finnmarks barnehager, mens sanger som ”Attmed havet” og ”Takk, kjære fiende” maner den oppvoksende og voksne generasjon til ettertanke. Ivar rakk å gi ut to album – ”Attmed havet” (2003) og “Særlig når timan e blå” (2011).

Her er en oversikt over medvirkende på turneen:

Marit Karlsen – vokal
Asbjørn Ruud – gitar og vokal
Marianne Halmrast – bass og vokal
Sigbjørn Thomassen – gitar
Erik Håkon Halvorsen – tangenter
Ingrid Marie Willassen – fiolin
Agnieszka Orlowska – bratsj
Nikolay Girunyan – cello