Langfjorden, Alta. KUVA HEIDI NILIMA MONSEN

 

Langfjorddagan – «Langfjord – bygda der kulturer møtes»

Langfjord Samfunnshus har i 5 år arrangert Langfjorddagan – ei uke med aktiviteter og arrangement for alle. Årets arrangement starter førstkommende søndag (22. juli).

I år fokuserer vi på kulturmangfold og tema for dagene er «Langfjord – bygda der kulturer møtes»
Langfjord og området omkring er sommerboplass for tre reinbeitedistrikt og har en lang og god tradisjon på kulturutveksling og samarbeid. En stor del av befolkningen i området er etterkommer av kvener, innvandrere fra Finland på 1700-1800 tallet. Dette vil vi synliggjøre og løfte frem, gjennom aktiviteter, konserter og foredrag.

– Jeg vil gjøre dere spesielt oppmerksom på mandag 23. juli. Dette er en dag breddfull av spennende aktiviteter. Kl. 14 har vi åpning av kunstutstillingen på Samfunnshuset, der tre utøvende kunstnere viser sitt arbeid, som vil henge utstilt gjennom uka. Disse er Josef Halse, Johs Røde og Per Ivar Somby. Denne dagen gjester ikke mindre enn 4 ordførere bygda vår, Johan Vasara (Kautokeino), Monica Nielsen (Alta), Stein Thomassen (varaordfører Loppa) og Erik Losnegaard Mevik (Kvænangen). I tråd med tema var det helt naturlig å invitere de omkringliggende ordførerne – da vi har så uendelig mye felles. Deres besøk vil vi selvsagt gjøre stas på. I tillegg gjester Sametingspresidenten Aili Keskitalo bygda denne dagen, skriver koordinator for arrangementet Gabriella J. Ottesen i en pressemelding.

– Med andre ord – dette bør dere ikke gå glipp av. Det er i Langfjord det skjer, avslutter Ottesen.

Program:

Her kan du laste ned programmet: Program Langfjorddagan 2018