Ruija kvenmuseum trenger ny avdelingsleder. (Foto: Arne Hauge)

 

Ennå uten jobb til tross for «unike kvaliteter?» Da har Vadsø museum – Ruija kvenmuseum stillingen for deg.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Søknadsfristen går ut tirsdag 13. november, og stillingen anses for å være sentral i hele den kvenske feltet, nemlig som avdelingsleder ved Vadsø museum – Ruija kvenmuseum. Museet ble i statsbudsjettet for 2019 lovet 10 pluss 33 millioner kroner til det som skal bli et sterkt nasjonalt museum for kvensk/norskfinsk kultur og kulturhistorie, og oppdraget er å revitalisere NRKs tidligere distriktskontor i henhold til dette formålet. Museets folk skriver i utlysningsteksten:

– Vi søker en avdelingsleder med unike kvaliteter. Ikke bare må Vadsø museum – Ruija kvenmuseum følges opp faglig og administrativt i sin daglige drift, men det forventes også bidrag i å forme museets oppgaver, organisering og samfunnsrolle. Den rette kandidaten vil naturligvis ha en sentral stilling i utviklingen av nye og fremtidsrettede museumsfasiliteter og formidlingsløsninger i det nye anlegget. Din fremtidige arbeidsplass vil være i Vadsø, ofte kalt kvenenes hovedstad.

Det betyr at museet søker en målrettet leder med solid ledererfaring, evne til å tenke nytt samt dyrke internt samarbeid like mye som kontakten med Ruija kvenmuseums nåværende og fremtidige samarbeidspartnere. For mer info om stillingen og Vadsø museum – Ruija kvenmuseum, se her