Onsdag 10. april hadde Agnete Båtnes Braaten sin aller første dag i den nye jobben som teaterinspisient og produksjonsleder i Kvääniteatteri. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Agnete Båtnes Braaten (31) har hatt sin første dag i sin nye jobb, og gleder seg til å komme ordentlig i gang.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

– Det er veldig spennende og overveldende, på en god måte selvfølgelig.

Det sier Agnete Båtnes Braaten idet Ruijan Kaiku treffer henne på hennes aller første dag i ny jobb, og spør på hvordan det er å være i gang.

Som tidligere omtalt var det reisaværingen som trakk det lengste strået da Kvääniteatteri i januar skulle finne riktig person til en nyopprettet stilling som produksjonsleder og inspisient.

– Hva har du gjort på din første dag?

– Jeg har fått en god innføring i hva kventeateret er, alt om organisasjonsoppbygging og slike ting, og jeg har fått være med å se på prøver til det nye stykket fra Phōnē-prosjektet, sier Braaten.

Les også: Hundre prosent kvensk

– I tillegg har jeg sittet på kafé med teatersjefen, og det er det ikke alle som kan si, ler hun.

– Har du rukket å angre deg?

– Nei, absolutt ikke, sier 31-åringen.

Hun er klar over at hun har mye å sette seg inn i:

– Jeg skal være med å bygge opp en relativt nyoppstartet institusjon, og skal på en måte lage mitt eget arbeid, være med på å lage strategier og andre ting, samtidig som mye er fastsatt allerede, sier hun.

I jobben har hun blant annet ansvar for prøvene foran hver teaterproduksjon, og skal være turneleder når teateret er ute på turné, med administrative oppgaver mellom slagene.

– Nå gleder jeg meg til å komme ordentlig i gang, avrunder Braaten.