Anne Margaret Nilsen og Trygve Beddari. (Foto: Maureen Bjerkan Olsen)

 

De stilte med stemmer, sang og musikk til Siivets «Kivikylä.» Prosjektet fristet til gjentakelse, sier Beddari Nilsen.

 

Maureen Bjerkan Olsen og Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– Jeg var med å synge og hadde stemmene til noen av karakterene i filmen, sier Nilsen fra duoen Beddari Nilsen. Noe Beddari føler for å utdype:

– Anne Margaret var Måke 1, Måke 2, Måke 3, og Hval, og Ukko og Ulv. Og Månegudinnen. Jeg lagde musikken og var med å synge, og jeg var stemmen til spøkelset Kummitus. Sier altså Trygve Beddari.

De har nok å henge fingrene i, det er sikkert. Vi så paret opptre og holde kurs i Skallelv tidligere i høst, siden var de nokså nylig med på en svær konsert i Vadsø, før det altså bar rett til Lakselv på kvensk filmpremiere. Og i mellom disse tre seansene høsten 2023, har de garantert vært med på mye annet også. Beddari Nilsen er stadig på farten, da er det bra at enkelte prosjekter kan landes for godt. Filmen om Stienbygda, Kivikylä, var et slikt prosjekt.

Endelig nærmet det seg verdenspremiere. (Foto: Maureen Bjerkan Olsen)

Musikken ble lagd på kantele, «med kantele i fanget», som de sier, og musikken ble til i parets eget studio. Dialogene ble spilt inn på Lakselv hotell.

– Det var veldig artig å delta på dette prosjektet. Siivet lagde et eget studio til oss i det minste konferanserommet med best akustikk, og det fungerte meget bra, sier paret, som bodde i rommet ved siden av. Sjelden har de hatt kortere vei til jobb, kan det bekreftes.

– Hvor lang tid har dere brukt?

– Stemmene tok vel rundt tre dager, med det gikk månedsvis med komponering. Man har inspirerte øyeblikk, før det kan gå nokså lenge før den samme inspirasjonen igjen dukker opp. Musikken ble til over tid, også fordi vi underveis har fått råklipp av filmen, noe som betyr at det kan dukke opp behov etter hvert som man ikke visst om et halvt år før. Samtidig har vi lagd musikk til mange andre ting, så dette prosjektet ble jobbet med i mellom, sier de.

Også Beddari Nilsen fikk velfortjent heder og blomster under premieremiddagen før filmen. Porsangers ordfører var til stede, det samme var fylkeskommunen med sin utsending. Beddari Nilsen bekrefter at det kjennes godt å bli verdsatt på det viset.

– Vi har heller ikke sett filmen ferdig før nå i kveld, så det har vært mye spenning også for vår del.

– Det er en koselig film, ikke for lang, og med en fin historie. Og veldig vakre bilder. Den er ikke bare for unger, men for alle som liker eventyr. Den anbefales, sier paret.

 

Fra Kivikylä av Siivet AS.