Morten Gamst Pedersen er kven og med i dagens sending, sparket i gang av programleder Frank Halvorsen. (Foto: Terje Mortensen/Altaposten)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for en ny sending her på Ruijan Radio.

I dag blir det værprat både fra nord, øst og vest i språkhjørnet med Egil Sundelin.

Pluss at vi skal snakke om arbeidet knyttet til det å ta vare på kvensk byggeskikk. Alf E Hansen sa nemlig i fjor at han gir opp jobben med å loggføre kvenske kulturminner, men ga han opp? Det får vi vite i dag.

Ikke nok med det. Vi skal også møte en kvensk fotballspiller. Det er ingen hvemsomhelst, det er nemlig Morten Gamst Pedersen.

En lærerik prat med «Dagens kven» har Ruijan Radio alltid plass til, og i dag skal vi møte Trygg Jakola. Nestor innenfor det kvenske og selv fra Vestre Jakobselv, beliggende i Vadsø kommune langt nord og øst i landet.

Som du kanskje har registrert, så er Ruijan Kaiku på utkikk etter nye journalistpraktikanter. Anledningen er et prosjekt i lag med Kainun institutti og NKF Ruijan Kveeniliitto, og de ser etter to personer som kan tenke seg å jobbe som journalister innenfor det kvenske feltet. Mer også om det i dagens sending.

Meitä kuullaan. Vi høres.