Hør mer om kvensk på frimerker i dagens sending. Her ser du bilde av frimerkene vi skal snakke om. (Foto: Posten Norge)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for en ny sending her på Ruijan Radio. 

Først vil jeg minne om at vi i dagens sending kjører på med en ny episode i opplæringsserien i det kvenske språket, en serie som ble laget tilbake i 2016, men som naturligvis stadig har stor relevans. Mange ønsker å lære seg mer om «det glemte språket», og hvis du er blant dem, har du en fin anledning nå, kan det oppfordres.

Når det gjelder saker, så har vi som vanlig flere å by på i denne torsdagens sending fra Ruijan Radio. Blant annet et innslag om NRK-journalisten Laila Lanes. Hun er nemlig klar med bokutgivelse, denne gangen med et viktig kvensk bidrag, skal vi snart høre.

I tillegg til bokutgivelse skal vi også snakke om frimerke-utgivelse. De to aktuelle frimerkene har hver en portoverdi på 19 kroner, og det spesielle er den kvenske påskriften som er tatt med. For aller første gang kvensk språk på norsk frimerke, kan vi bekrefte.

Så var det dokumentarfilm-duoen Loni Bjerkholt-Pedersen og Kristoffer Sandven. Deres nyeste prosjekt er omfattende, det tar for seg landets minoriteter og urfolk, derfor vil det ennå gå en tid før publikum får gleden av å se filmen de lager. Men en prat med paret midt i prosjektet, det kan vi alltids by på.

Da er med andre ord bare å trykke på knappen for dagens sending, før vi naturligvis er tilbake om ei uke, som vanlig klokken 11.00. Ha ei fortsatt flott uke, så høres vi. Hyvasti.