I ødemarken kan ingen høre deg prøve: Hvis du vil øve på ufine spørsmål i kvensk språkdrakt, kan det i starten være smart å tale for tonedøve ører. Et unntak kan være dersom du møter noen som påstår at de også prøver å lære seg kvensk, for eksempel denne karen. (Foto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for ny sending her på Ruijan Radio.

 

Først har jeg lyst til å si at i dagens kvenske språkhjørne skal dere få høre om ufine spørsmål og mer til. Ja, og så skal dere få møte Bente Samuelsen i dagens sending, kven som opprinnelig kommer fra Børselv, men som i dag bor i Fredrikstad. Hun reiste over til Horten da kvenforeningen der i leia holdt kulturverksted.

En vaskekte teaterpremiere, det sier vi sjelden nei takk til her på Ruijan Radio. Den får du fordi tre profesjonelle teaterlag fra henholdsvis Sverige, Finland og Norge har laget en samarbeidsforestillinga kalt «Pohjonen-Davvi-Nord – Une expérience magnifique.» Den ble vist på Storslett samfunnshus i Nordreisa, og der var vi med opptakeren vår.

I tillegg til alt dette og mer til, rekker vi også en retur til Skjervøy, der anledningen er at kommunen feiret sine 500 år med kvener i området. Vi kan røpe at det også blir en prat med ordføreren, han heter Ørjan Albrigtsen og var godt fornøyd med feiringen.

Vi høres, og ha en fin-fin uke videre. Hyvästi.