Ei flott kake for en flott dag. (Foto: Alta kvenforening/arkiv)

 

Hyvvää päivää. Hei alle sammen. Gratulerer med den store dagen, Kvenfolkets dag. Mie olen Frank Halvorsen. Dagens sending blir omfattende og jeg er klar til å gyve løs på den store sendinga for virkelig å markere dagen.

At vi i dag feirer Kvenfolkets dag skal markeres skikkelig også her på Ruijan Radio. Her er noen av sakene. Valget er tatt av juryen, og i dag skal dere få møte Årets kven 2022. Hvem det ble får dere faktisk vite aller først her hos oss.

Vi har mye på programmet og barnehagen vi snakket om i forrige uke, den som ligger i Bossekop i Alta i Finnmark, har vært i studioet vårt og sunget gratulerer med dagen-sangen på kvensk. Mye av dagens utvidede sending skal nemlig handle om det som skjer i dag rundt om i hele landet.

Men vi har også andre ting å by på. Eksempelvis at det er valgt ny leder i Kvenungdommen. Jeg har hatt besøk av nyvalgte Kristine Jonas i studio. En tidligere kjenning for trofaste lesere av Ruijan Kaiku, så er det også nevnt.

Og under vignetten «Min Kvenske arbeidsplass» skal vi til Lakselv og møte Anneli Naukkarinen.

Men vi starter vår store 16. mars sending med en annen gratulasjon, nemlig til Ruijan Kvenmuseum – Vadsø Museum. Denne uken ble de nominert til prisen Årets museum 2023. Vi skal høre reaksjonen fra museets avdelingsleder Mia Krogh, da Ruijan Radio ringte henne og gratulerte. Her tar vi også med at Vinneren kåres under festmiddagen på Det nasjonale museumsmøtet «Museene i det politiske landskapet» i Stavanger 29. mars i år.

Mye å få med seg, og lykke til med dagen til alle kvener rundt om i det ganske land. Vi høres, met kuulema.