Vetle Langedahl fra Porsanger er hentet inn til rådgiverstilling i Utenriksdepartementet (Foto: Arne Hauge)

 

Kvenske Vetle Langedahl fra Porsanger blir utenriksministerens politiske rådgiver. 

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

– Det kommer til å bli utrolig spennende! Først og fremst er dette en fantastisk mulighet til å få jobbe med store, viktige saker. Så gleder jeg meg veldig til å få jobbe med en så erfaren politiker som utenriksministeren, sier Langedahl til Sagat.

Før helgen ble det klart at den den unge kvenen fra Porsanger skal vikariere som politisk rådgiver for utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Dette for å få kabalen til å gå opp når rådgiver Marte Ziolkowski trer inn i rollen  som statssekretær i Utenriksdepartementet (UD) mens Jens Frølich Holte avvikler foreldrepermisjon i perioden fra 1. oktober til 20. januar neste år.

Vetle Langedahl har hatt verv i Unge Høyre i en årrekke, og var inne på Stortinget mens Marianne Haukland hadde permisjon. Han er også en av kandidatene til stortingsnominasjonen fra Finnmark. I tillegg har han vært trofast medlem i Kvääninuoret og vært opptatt av å løfte kvenske saker.

– Jeg er veldig opptatt av at kvensk skal anerkjennes i Norge, på lik linje med for eksempel samisk. Det har vært en viktig sak for meg, sa Vetle Langedahl til Ruijan Kaiku i november.