Øystein Fredriksen er Kyläpelis koransvarlig, og trenger folk – særlig menn – til årets landsbyspel. (Kuva: Privat)

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

Vi etterlyser alle typer sangere, men har størst manko på menn. Derfor oppfordrer vi spesielt menn til å ta kontakt og bli med, sier Øystein Fredriksen, koransvarlig for årets Kyläpeli – Landsbyspelet i Nordreisa. Tidligere kor-erfaring er intet krav, sier arrangøren. At man er glad i å synge og liker teater og skuespill – kort sagt trives på en scene – bør holde lenge.

Komfortabel opptreden

– Spelet er like mye teater som det er synging, så mulighetene er gode for sangere som også har lyst til å ta på seg en liten rolle, sier Fredriksen. Samtlige hovedroller og andre såkalte bærende roller er fordelt, så det er mer tale om å bekle mindre roller samt statistroller. Grunnlinjen er at alle skal synge, hva man ellers skal gjøre blir fordelt ut fra hva den enkelte er komfortabel med på scenen.

Spelet går av stabelen dagene 21, 22, 23 september, og foruten noen endringer i musikk og annet, blir det samme fine opplegg som i fjor.

Først skal det øves

– Fjorårets Landsbyspel var en stor suksess, ingen tvil om det, så vi håper å få til det samme også i år, sier koransvarlig.

Øvingene starter klokken 19.00 tirsdag 21. august, på Halti kulturscene. Ta gjerne kontakt på forhånd, sier Fredriksen, som nås på telefon 959 90 005 samt epost: oystein.fredriksen@me.com.

– Ta kontakt og bli med, lyder oppfordringen.