Kvenungdommen. kvensk ungdom. (Arkivfoto: Arne Hauge)

 

Åpner endelig påmeldingen til det storslåtte prosjektet Kolme! 

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

Prosjektet «Kolme!», det kvenske ordet for tallet tre, er et kulturutvekslingsprogram over tre land, Norge og Sverige og Finland. Her skal ungdommer på ulike måter samle inn materiale og jobbe med kulturen, språket, historien og egen identitetsfølelse.

Les mer om Kolme! her. 

Prosjektet er i regi av Norske kveners forbund (NKF) og dermed også Kvenungdommen. Det skulle originalt starte opp i 2020, men slik ble det jo ikke. Ruijan Kaiku kunne likevel melde tidligere i år at forbundet planla å få i gang sommerleir denne sommeren på tross av den pågående pandemien.

Nå melder Kvenungdommen – Kvääninuoret at påmeldingen til årets utflukt er åpnet.

– Endelig kan vi åpne for påmelding til årets eventyr! Sammen med våre samarbeidsorganisasjoner i Sverige og Finland ønsker vi å invitere til en skikkelig rundtur i sommer med spennende opplegg og flotte mennesker. Dette blir flott både om man har lang fartstid i eller er helt ny i Kvenungdommen, forteller ungdomsorganisasjonen fra sine kanaler.

Sommerleiren vil starte i Haparanda, Sverige og ende i Kvænangen her i Norge. Utflukten varer i ei snau uke fra 14. til 20 juli 2021. Sommeren 2022 vil turen gå til Karelen i Finland.

Leiren er for unge voksne mellom 18 og 35 år. Fristen for påmelding er 16.mai.

For mer informasjon og påmelding: www.kolme.no