Dersom din kvenske video-hilsning foregår fra slike kulisser og kostymer, så er du definitivt aktuell for NKFs lille storproduksjon i anledning Kvenfolkets dag. (Illustrasjonsfoto: Film frame Disney Enterprises 2019)

 

Vel, kanskje ingen Hollywood-produksjon akkurat, men artig for det.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Strengt talt trenger du verken å være berømt eller noe, du trenger bare være deg selv. Og hvem er så det? Jo, det er intet ringere enn glade kvener som sender hverandre gratulasjoner i forbindelse med Kvenfolkets dag. I år for øvrig en onsdag. Det er Norske kveners forbund som inviterer, de ønsker å sette sammen en film basert på forhåndsinnspilte videoer. Etterpå skal samlefilmen vises på sosiale medier.

Bakteppet for at ideen dukket opp, framgår det i informasjon og invitasjon fra Ruijan kvääniliitto, var fjorårets digitale direktefeiring av Kvenfolkets dag. Der bokstavelig talt strømmet det inn med hilsninger, en trivelighet som tydeligvis ønskes videreført.

«Videoen kan for eksempel inneholde en gratulasjon til kvenene, en kvensk sang eller et dikt. Eller kanskje dere har lyst til å vise noe dere har jobbet med som dere er spesielt stolte av», oppfordrer forbundets nestleder Vilde Christoffersen Walsø.

Invitasjonen går nå bredt ut til lokallag og andre organisasjoner og foreninger, og dersom du vil være med på mora, så utfør følgende tekniske øvelse: Spill inn din visuelle godbit i et format som kalles mp4, her anbefales det at du holder telefonen eller kameraet vannrett så snutten fyller lerretet. Send filmen på epost til vilde@kvener.no innen fredag 11. mars. Skulle du ha så mye på hjertet at filmen din blir for stor for epost, så send heller Vilde ei lenke for nedlastning.

Da sier vi snurr film og lykke til.