Astrid Serine Hoel, Anne Margaraet Nilsen og Trygve Valdemar Beddari har laget en herlig forestilling som er et sammensurium av kvenske og finske eventyr, dans, sagn og musikk. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

I kveld står Astrid Serine, Trygve og Anne Margaret på scenen til Hålogaland teater. 

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Hvis du holder til i Tromsø, og ennå ikke har sett den kvenske eventyrforestillingen Merenneidon Helmet om havfruas perler, så har du mulighet til det allerede i kveld. Hvis du har sett den før, og kunne tenke deg og se den en gang til, så er det også helt sikkert lov.

Anne Margaret Nilsen, Trygve Valdemar Beddari og Astrid Serine Hoel viser i kveld vei gjennom den nyskrevne eventyrforestillingen som er inspirert av gamle kvenskfinske tradisjoner. Man får også bli kjent med kvenske ord, musikk og ikke minst det tradisjonelle instrumentet kantelet. Den kvenske trioen er for øvrig kjent for å involvere spesielt den yngre delen av publikum i forestillingene sine, så det kan godt hende at noen få bli kjent med kvensk kultur på en helt ny måte.

Det er Norsk-finsk forening i Tromsø, Tromssan ruijansuomalainen yhdistys, som står bak arrangementet, og kveldens forestilling på Hålogaland teater skal være gratis og passe til hele familien. Arrangementet starter klokken 18.00.