Sist uke besøkte Same- og minoritetsavdelingen ved kommunal -og moderniseringsdeparrtementet kvenmuseet i Vadsø. KUVA VADSØ KVENMUSEUM

Sist uke besøkte Same- og minoritetsavdelingen ved kommunal -og moderniseringsdeparrtementet kvenmuseet i Vadsø. KUVAT VADSØ KVENMUSEUM

.

Sist uke besøkte Same- og minoritetsavdelingen ved kommunal -og moderniseringsdepartementet kvenmuseet i Vadsø.

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan

Torsdagens besøk var en del av departementsavdelingens studietur i Varanger for å se på blant annet kvenske og samiske kulturminner.

– Da de besøkte oss på Tuomainengården fikk de en innføring i kvensk historie, nyere kvenkultur og hvordan vi på kvenmuseet jobber, forteller avdelingsleder Kaisa Maliniemi fortalte departementsdelegasjonen at deres viktigste fokus er kulturrevitalisering.

– Vårt blikk er ikke bare rettet bakover, men også mot framtida, sier Maliniemi.

På den gamle Tuomainengården fikk gjestene smake rykende ferske wienerbrød rett fra gårdens eget bakeri før de fikk høre mer om de videre planene for museets nyinnkjøpte bygg, det gamle NRK-bygget.

Maliniemi syns det var nyttig å ha besøk av delegatene fra departementet.

– I forkant fikk vi streng beskjed om dette besøket ikke skulle handle om økonomi og politikk, så jeg tror ikke møtet vil få noen økonomiske konsekvenser. Uansett er det viktig at de kjenner til oss og arbeidet vårt, sier Maliniemi som håper og tror delegasjonen fikk et godt inntrykk under besøket.

Under besøket fikk departementet kjennskap til planene for kvenmuseets nye bygg.

Under besøket fikk departementet kjennskap til planene for kvenmuseets nye bygg.