Varis ja harakka: Tove Raapana Reibo (til høyre) er språk- og prosjektarbeider ved Halti kvenkultursenter. Hun har oversatt og tilrettelagt teksten til eventyret. Hanne Jorunn Woldstad har laget illustrasjonene som nå skal stilles ut. (Foto: Arne Hauge)

 

I anledning Kvenfolkets dag arrangerer Haltiin kväänisentteri utstilling med utgangspunkt i ny barnebok. 

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

Utstillingen åpner allerede 15. mars klokken 10.00, og vil være åpen helt til 19. mars klokken 15.00 på Halti kvenkultursenter IKS – Haltiin kväänisentteris lokaler på Storslett.

Det er salget av den rykende ferske barneboka Varis ja harakka (Kråka og sjura) som er utgangspunktet for den spontane utstillingen.

– I samarbeid med Hanne Jorunn Woldstad, som har illustrert boka, har vi satt opp en popup-utstilling med alle de 11 flotte bildene fra boka, melder senteret.

Visste ikke når boka kom

Utstillingen på Storslett vil være å se hele denne uken. (Foto: Pål Vegard Eriksen/Halti kvenkultursenter IKS – Haltiin kväänisentteri)

Språkarbeider ved Halti kvenkultursenter Tove Reibo forteller at det hele ble kastet sammen i siste liten, men er glad det kunne bli en så bra utstilling likevel.

– Bildene er så fantastisk fine, og da må de vises fram. Et bilde på trykk kan adri bli det samme som å se bildet live.

Det var såvidt det hele kunne stelles i stand, men med litt flaks og hardt arbeid ble det utstilling.

– Vi visste jo ikke når vi skulle få boka, men den kom på fredag, så Pål Vegard og Hanne har jobbet hele helgen for å få alt klart, sier hun.

Pål Vegard Eriksen er daglig leder for Halti kvenkultursenter.

Litt ekstra på kvenfolkets dag

Utstillingen er som nevnt åpen hele uken, men som en liten ekstra feiring på kvenfolkets dag tirsdag 16. mars vil Woldstad  være til stede på utstillingen fra klokken 15.00 til 16.30.

– Utstillingen er for alle som er opptatt av kvensk språk, kultur og bildekunst. Det er som et kinderegg av eventyr, språk og kunst i samme pakke.