Med reisetilskuddet kan musiker-duoen Trygve Beddari og Anne Margret Nilsen hente inn medmusikere fra vårt naboland. (Arkivfoto. Arne Hauge)

 

Finnos midler er svært populære.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Det finsk-norske kulturinstituttet Finno har hatt tildelingsrunde for 2022, og funnet det verdt å gi penger til en rekke norsk-finske samarbeidsprosjekter. Samlet har styret vedtatt å bevilge kroner 465.000, fordelt på 21 søkere.

Den samlede søknadssummen som kom inn til kulturinstituttet, var likevel på fem ganger så mye som tildelt sum, nemlig totalt nær 2,4 millioner kroner. Oversikten viser at de søknadene som gikk gjennom hos styret, i stor grad handler om musikere og kunstnere som trenger penger for å hente inn kolleger fra Finland.

Øverst på listen over de heldige som fikk midler, finner vi navnet JM Norway. De fikk kroner 20 000 i tilskudd til reisekostnader og opphold. Dette for å invitere unge profesjonelle utøvere til Kvensk musikkverksted 2022, opplyser Finno.

Blant dem som også fikk penger til gode formål, var Trygve Beddari. Beddari-Nilsen er et kjent navn også i kvenske kretser, og står i Finnos oversikt oppført med kroner 15 000 i reisetilskudd. Pengene skal brukes for å hente inn de finske musikerne Merru Yli-Tepsa, Jukka Hannula og Arto Rinne, der hensikten er å utvikle en norsk-finsk konsert sammen med Trygve Beddari og medmusiker Anne Margaret Nilsen. Den norsk-finske konserten skal foregå i Skibotn, opplyser Finno.

Les også denne saken om Beddari-Nilsen: Nordens krokodille – et spennende eventyr