Paaskiviikko må på kort varsel stryke all bakst fra årets program. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Paaskiviikko må avlyse foredragene om Baketradisjona i Kvenland og skoleoppleggene med tema Bok og baking, men ser allerede på mulighetene for å sette dette opp til høsten istedenfor, opplyser festivalsjefen.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Paaskiviikko (kvenske kulturdager i Nord-Troms) åpnet sitt program tirsdag 7. juni og har arrangementer hele uka til og med søndag 12. juni. Arrangementene er som vanlig spredt ut over kommunene Lyngen, Storfjord, Kåfjord, Skjervøy, Kvænangen og Nordreisa, i tillegg til Tromsø.

Les også: Dette skjer under Paaskiviikko 2022

Nå melder festivalen at enkelte arrangementer utgår. Det dreier seg om foredraget «Baketradisjona i Kvenland» som skulle finne sted på Kåfjord bibliotek i Olderdalen onsdag 8. juni og på Lyngen folkebibliotek på Lyngseidet torsdag 9. juni.

I tillegg utgår skoleoppleggene «Bok og baking» som var satt opp onsdag 8. juni på Hatteng skole i Storfjord kommune, torsdag 9. juni på Eidebakken skole i Lyngen kommune og fredag 10. juni på Skjervøy barneskole i Skjervøy kommune.

«Foredragene om Baketradisjona i Kvenland samt skoleoppleggene med Bok og baking blir dessverre avlyst på grunn av sykdom. Vi beklager dette og vil prøve å sette det opp igjen i løpet av høsten», skriver Paaskiviikko på sin facebookside.

– Dette er selvfølgelig kjedelig da vi hadde gledet oss både til foredragene og til at barna skulle få et innblikk i de kvenske baketradisjonene. Det sier festivalsjef Annie Blomli til Ruijan Kaiku.


Festivalsjef Annie Blomli ser allerede på mulighetene for å gjenoppta bakstplanene til høsten. (Kuva: Lennart Jenssen)

– Vi vet at det var mange som var interessert i foredragene, og vil derfor se på mulighetene for å gjenoppta dette og sette opp et lite Paaskiviikko-program til høsten. Vi har flere tilbud som kan inkluderes da, sier Blomli.

Her er hele programmet for Paaskiviikko 2022