Bork Yttregaard Jakobsen (7) kosa seg på festival. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Mer fra årets kvenseminar og de kvenske festivalene, og vi skal høre at fire kommuner kan ende opp som kvensk språkforvaltningsområde.

I dag skal vi få høre ordfører i Nordreisa kommune, Hilde Anita Nyvoll, fortelle at det jobbes for å etablere kvensk teaterlinje ved Nord-Troms videregående skole.

Den samme Nyvoll er også sittende leder i Nord-Troms interkommunale politiske råd, som består av ordførerne i fire kommuner og som sist fredag vedtok å søke midler til et forprosjekt for bli pilot som kvensk språkforvaltningsområde. Det vil i så fall bli det første av sitt slag i landet i kvensk sammenheng.

Vi skal også tilbake til Vesisaari/Vadsø og folk vi snakket med i forbindelse med Kväänifestivaali. Freelancer Maureen Bjerkan Olsen var til stedet og laget mange lystige saker derfra, og i dagens sending skal vi få møte Veronica Jonassen som bader – hele året.

På siste dag av årets Paaskiviikko var journalist Pål Vegard Eriksen på Kuivakoski/Tørfoss kvengård for å ta tempen på det som rørte seg der, med alt fra musikalsk innslag fra 3gon til seljefløyteprat med Tor Markussen og Bork Yttregaard Jakobsen (7).

Vi skal også få høre avtroppende festivalsjef og daglig leder i Halti kvenkultursenter, Annie Blomli, oppsummere litt fra årets Paaskiviikko i Nord-Troms.

Under fylkeskommunens årlige kvenseminar, som i år gikk av stabelen på Hansinkenttä/Storslett, traff vi skibotsværingen Vebjørn Vinjar Karvonen, som er leder i Kvääninuoret/Kvenungdommen, som hadde litt å si om årets utgave.

I den forrige sendinga fikk vi høre den første av fire episoder med ungdom fra Kaivuono/Kåfjord, fra en serie som ble spilt inn i 2016/17. I dag skal vi få fortsettelsen i form av episode to og tre.

I neste sending får vi den siste episoden, og skal i tillegg få høre fra en av deltakerne som var med den gangen, som nå er blitt 20 år.

Neste sending blir torsdag 27. juni klokken 11. Inntil da sier vi bare: På gjenhør. Met kuulema.

 

Programleder i Ruijan radio er Frank Halvorsen og ansvarlig for denne sendinga er Ruijan Kaiku-redaktør Arne Hauge.