Einar Niemi satt i kommisjonen. Fem års hardt arbeid ga en rapport som neppe kan la seg avfeie. (Foto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Hei alle sammen. Mie olen Frank Halvorsen. Også dagens sending her på Ruijan Radio skal handle mye om reaksjoner etter framlegginga av Sannhetskommisjonens rapport.

Jeg synes det er viktig at flest mulig får høre fra de mange stemmene som leste fra den 700 sider lange rapporten. Derfor blir det mange av dem i dagens sending.

Det er også godt å høre at kommisjonsmedlem Einar Niemi kjenner seg skråsikker på at politikerne aldri vil legge rapporten i en skuff. Niemi har jeg nemlig snakket masse med den siste tiden, og en del av dette kan jeg by på i dag.

Men vi skal også høre fra andre i kommisjonen, og vi skal en snartur til Bergen for reaksjoner derfra.

Og hva med noen ord fra en finsk radiojournalist? En Yle-reporter som hadde tatt turen til hovedstaden i ens ærend for å se hva som skjedde da rapporten ble offentliggjort. Her i Norge ligger vi nemlig et hestehode foran våre finske venner, de skal nemlig også legge fram sin egen Sannhets- og forsoningsrapport.

Og sist, men ikke minst, vi glemmer naturligvis ikke ho Nanna Salamonsen fra Børselv. En kven-veteran med mange gode minner fra tidligere tider.

Så tar jeg med at vi stadig har mange reportasjer igjen fra Paaskiviiko-festivalen i Nordreisa, og jeg kan love mer i neste uke. For øvrig den siste før sommerferien, den sendingen går torsdag 22. juni klokka 11 som vanlig. Fram til da ønsker jeg alle ei fin uke. Hyvästi.