KEiiNO varmet opp til julekonsert i Alta ved å besøke oss i Ruijan-studioet (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

KEiiNO stakk nylig innom studioet vårt for å synge et knippe julesanger for våre lyttere.

Egentlig hadde Ruijan Radio tenkt å ta juleferie da vi rundet sending nummer 50 forrige uke, men så fikk vi så lyst å lage en ekstrasending til våre trofaste lyttere.

Det har nærmest blitt en tradisjon at supergruppen KEiiNO stikker innom Ruijan Radio i førjulstida, og denne gangen tok de seg tid å både synge et knippe sanger for oss og fortelle litt om hvordan det siste året har vært. De forteller også litt om hvilke planer de har framover, og om vi forvente noe kvensk musikk fra den kanten kommende år.

Vi får også høre elvekvenen Øyvind Lindbäck fortelle en aldri så liten røverhistorie fra Lakselva. Det blir også gjenhør med Andreas Syrstads sterke tekst om Manalaiset. I tillegg får vi bli med i en skoletime i Kvænangen når de lager plastelinafigurer på kvensk.

Av musikalske godbiter får vi høre en låt på de utryddingstruede kvenske søsterspråkene vepsisk, votisk og ingrisk, samt Ronja Lindbacks julesang «Winter Alone».

Rosinen i denne kvenradiopølsa blir det legendariske øyeblikket da Heidi og Martin sang Queen på kvensk.

Hyvvää Joulut ja Onnelista uutta vuotta. Ruijan Radio kommer tilbake 14. januar. I mellomtiden er alle våre 51 sendinger tilgjengelig som podcast: RUIJAN RADIO

Kventimen
Denne høsten sendes Ruijan Radio sammen med Quæncasten på Radio Nord Norge. Til sammen danner disse to programmene Kväänin Tiima.
Her kan du høre de første episodene av Quæncasten: QUÆNCASTEN
Ruijan Radio er tilgjengelig på Radio Altas plattformer (FM, DAB, Nettradio klokken 11.00 torsdager) og som podcast.