Rådmann i Lyngen kommune, Frode Karlsen (til høyre), la fram saken for kommunestyret. (Skjermdump fra Lyngen kommunes direktesending).

 

Ordføreren holdt ord – nå går det mot trespråklig kommunenavn for Lyngen kommune.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

I mai spurte Ruijan Kaiku Lyngen-ordfører Dan Håvard Johnsen om det var aktuelt for Lyngen kommune, som nettopp hadde blitt medlem av Tornedalsrådet, å søke om trespråklig navn på kommunen, slik blant andre nabokommunene Kåfjord og Storfjord har gjort for lenge siden. Den gangen sa han at det til da ikke hadde vært debattert.

– Som ordfører har jeg ambisjoner om å ta tak i det også, sa han. Som sagt, så gjort:

Omfattende prosess

Sist torsdag var kommunestyret i Lyngen samlet til kommunestyremøte, og på sakskartet lå sak 100/22 Navnesak – kommunenavn på samisk og kvensk. Rådmann i Lyngen kommune, Frode Karlsen, la fram saken:

Se behandling av sak 100/22

– Saken går på at vi skal reise navnesak på følgende stedsnavn på samisk og kvensk: Lyngen og Lyngen kommune, og at navnesaken sendes på høring til berørte parter med høringsfrist 1. november, sa rådmannen.

– Dette er en ganske omfattende prosess, og skal til sist vedtas av kongen i statsråd, så det tar nok litt tid før vi har det på plass, men det vi ønsker nå er en oppstart, sa Karlsen fra talerstolen.

Enstemmig

Ordfører Dan Håvard Johnsen slapp ordet fritt, uten at noen folkevalgte hadde noe på hjertet.

– Da tar vi saken opp til votering, og de som er enige i rådmannens innstilling forholder seg i ro. De som er imot viser det med stemmetegn.

Politikerne satt like rolige som de var tause, og saken ble dermed enstemmig vedtatt.

Les også:

Vegvesenet: Kan ikke sette opp skilt før navna er vedtatt