Det var på et medlemsmøte i Alta onsdag denne uken at leder Toril Bakken Kåven kunne fortelle den gledelige nyheten: Målet om 500 underskrifter var nådd, og det med god margin før fristen. Her ses Toril sammen med leder av region Nordre, Kjetil Romsdal. (Foto: Privat)

 

På et blunk fylte Nordkalottfolket kravet for å stille liste til fylkestingsvalget.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Nordkalottfolket lanserte torsdag 31. januar at de starter arbeidet med å samle inn underskrifter i den hensikt å liste til fylkestingsvalget i Troms og Finnmark. Før to uker var gått – formiddagen onsdag 13. februar – var hele 500 underskrifter samlet inn. Noe som fyller kravet for å kunne stille liste til Fylkestingsvalget.

– Det har gått sjokkerende fort, sier Nordkalottfolkets leder Toril Bakken Kåven.

Husk, det er under to uker siden vi startet, så vi rakk jo knapt begynne, sier hun.

Les bakgrunnen for saken her: Nordkalottfolket vil stille fylkestingsliste

Sammen med leder av Nordre krets, Kjetil Romsdal, sendte de nyheten videre til medlemmene onsdag ettermiddag denne uken.

– Dette har vært utrolig givende og inspirerende. Grovtellingen viste allerede onsdag 13. februar at vi nå er over 500 underskrifter, og vi vet med sikkerhet at vi kan stille liste. Vi skal enda ha inn 50 til, som en sikkerhetsmargin. Men det er ingen problem, det er fortsatt over halvannen måned til lister og underskrifter skal være inne, så vi har tid nok.

– Det er morsomt å se hvordan det er samlet inn masse i enkelte områder, både ute på kysten og innland, både i Troms og Finnmark. Vi er kjempefornøyde, sier lederen.

At det gikk så fort å samle inn underskrifter, gjør at Nordkalottfolket nå har mer ro på seg til å jobbe med listeforslag og politikkutvikling, samt får kjørt gode prosesser på dette.

Les også: – Vi velger bare de vi synes er flinke

– Vi er også veldig klar på at det å skrive under på lista, ikke betyr at de samme folkene stemmer på oss, det er bare en aksept av at vi stiller til et demokratisk valg. Så får vi se når høsten kommer, hvem som får flest stemmer, sier Bakken Kåven, som føler oppslutningen som en meget god start. Nå skal hun og resten av ledelsen utforme det de anser som god politikk – om nord og for nord.

– Nordkalottfolket satser på fylkestinget, det skal være sikkert og visst, bekrefter Kåven.