Unni Elisabeth Huru. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Kvenforbundet må erstatte både lederen og nestlederen til våren.

 

Frank Halvorsen / Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Nestleder i Norske kveners forbund/Ruijan kvääniliitto, Unni Elisabeth Huru, har varslet at hun ikke kommer til å ta gjenvalg i forbundet når landsmøtet kommer sammen utpå våren i 2024.

– Nei, jeg kommer nok ikke til å gjøre det, sier hun.

– Jeg har hatt det veldig bra og har gjort så godt jeg kan i min tid i forbundet, men i april begynner jeg å jobbe med andre ting, sier Huru.

Allerede i januar kunne Ruijan Kaiku melde at leder i Norske kveners forbund/Ruijan kvääniliitto og – etter alle solemerker – påtroppende ordfører i Kvænangen kommune, Kai Petter Johansen, ikke kom til å ta gjenvalg.

Les også: Tar ikke gjenvalg

Huru bedyrer at det ikke er noen dramatikk bak avgjørelsen om at både leder og nestleder fratrer sine verv ved kommende korsvei, og til Ruijan Radio sier hun at det er helt tilfeldig. Hun presiserer at det er mange gode folk i organisasjonen som vil sikre kontinuiteten i forbundet.

Videre sier hun at hun må vurdere den aktuelle situasjonen når man kommer til vårens årsmøte, men at hun vil bidra som ressursperson overfor det nye styret på den måten hun kan, når det trengs og lar seg gjøre.

Det betyr at kvenforbundet må ha både ny styreleder og nestleder til våren.