Vi garanterer at Kronprins Haakon har på seg et mindre strengt antrekk når han i desember besøker de kvenske barna ved Krøkebærstua i Bærtua barnehage. (Foto: Arne Hauge) 

 

Kronprinsen vil høre og lære om kvenske språkreir.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Dagen før Luciadagen får Bærtua Barnehage storfint besøk. Den 12. desember kommer nemlig Kronprins Haakon på besøk. Det er Fylkesmannen i Finnmark som melder dette, og formålet med Kronprinsens reise til Lakselv og besøket ved Bærtua, er å høre om prosjektet «Kvensk språkreir».

Les mer om kvenske språkreir

Les mer om den historiske barnehageavdelingen

Det var i august i år at Bærtua, eller Saarela AS som selskapet heter, bestemte seg for å åpne landets første kvenske barnehageavdeling. Sammen med Kvensk Institutt er de nå vertskap for kvensk språkreir også for to andre barnehager i kommunen. Til sammen deltar 28 barn i dag i kvensk språkreir.

Under besøket blir det omvisning og møter mellom barn, foreldre, ansatte og andre ressurspersoner. Her blir det anledning til å dele erfaringer med Kronprinsen, før han senere drar videre for å møte elevene ved Lakselv videregående skole.

Den trivelige gjengen i Bærtua barnehage, foreviget like etter åpning av Krøkebærstua. (Foto: Arne Hauge)

– Kronprinsen møter elever og lærere fra Lakselv videregående, ungdomsrådet og elever fra ungdomsskolen i kantina på Lakselv videregående skole. Kronprinsen får blant annet høre om skolen, ungdomsrådets arbeid og får en orientering om folkehelseprosjektet Ungdom i Fokus, som er i en innledende fase, skriver Fylkesmannen i Finnmark om det storfine besøket.

Besøket avsluttes med en omvisning på Antikstore og ved Juga Mikrobryggeri. Her skal Kronprinsen også møte andre gründere fra Finnmark.