Åsne Kummeneje Mellem takket for seg etter fire år i styret. (Kuva: Pål Vegard Eriksen) 

 

På sin siste dag som Kvääninuoret-leder kunne Åsne Kummeneje Mellem konstatere nok en milepæl. Og aldri før har den kvenske ungdomsorganisasjonen hatt så mange medlemmer.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

– Vi skal klare to hundre medlemmer, ikke sant?

Siste oppdrag til tross, Åsne Kummeneje Mellem hadde fortsatt motivasjon på lager, som hun villig delte med deltakerne under helgas digitale årsmøte i Kvääninuoret.

Les også: Kvenungdommens årsmøte blir digital

Formidabel økning

– Da jeg overtok som leder hadde vi 63 betalende medlemmer, kunne hun fortelle til de fjorten stemmeberrettige tilhørerne og en journalist fra et visst kvensk magasin.

Omtrent samtidig logget hun seg inn for å sjekke siste oppdatering av medlemstallet for ungdomsorganisasjonen:

– Oi, vi har faktisk kommet opp i to hundre medlemmer, i dag, på min siste dag, sa Mellem, til en stille, men synlig jubel i den digitale «salen» (de fleste hadde trykket «mute», journ. anm.)

Det betyr at Mellem kunne overlate stafettpinnen med en ny milepæl i boks. I tillegg betyr det en formidabel økning i medlemstallet i hennes tid som leder. En økning på godt og vel 217 prosent.

Les også: Mellem: – Naturlig å gi seg nå

Hun har naturligvis ikke dratt lasset helt alene. Den siste perioden delte hun med Kristine Jonas og Kaisa Nicolaysen Sundelin som nestledere, og Sofie Kampen og Vebjørn Vinjar Karvonen som styremedlemmer.

Emilie Førstemann Nilsen, Levi Vangen, Maria Elizabeth Pauna Lane, Meta Raappana Reibo og Henrik Madsen har hatt vararoller.

Valgte nytt styre

Som forventet var det Kristine Jonas som ble valgt- og som tar over stafettpinnen som leder i Kvääninuoret.

Hun har tidligere uttalt til Ruijan Kaiku at dersom hun blir ny leder, ønsker hun at Kvääninuoret skal bli mer aktiv politisk, herunder å være mer åpen om organisasjonens meninger om blant annet utdanning, språk og sosiale forhold.

Les også: Stiller til valg som ny leder


Den tildligere journalistpraktikanten i Ruijan Kaiku, Kristine Jonas, er ny leder i Kvääninuoret. (Foto: Privat)

Også utover valget av Jonas, synes kontinuiteten i styret godt ivaretatt. For eksempel blir Kaisa Nicolaysen Sundelin og Vebjørn Vinjar Karvonen med videre som nestledere.

I tillegg fortsetter Sofie Kampen som styremedlem, mens Henrik Madsen gjør et byks fra 5. vara til styremedlem.

Videre valgte årsmøtet Heidi Johanne Blomli inn som 1. vara, Maria Elizabeth Pauna Lane som 2. vara og Emelie Førstemann Nilsen som 3. vara.

Etter valget åpnet den ferske lederen for å involvere varamedlemmene mer enn tidligere:

– Som styre skal vi legge inn større innsats for å inkludere varamedlemmene, i enda større grad, sa Jonas til årsmøtet.

Les også:

Mottok Kvääninuorets hederspris