Dunja Mijatovic. Foto: OSSE.

Dunja Mijatovic fra Bosnia og Hercegovina er valgt til Europarådets nye europeiske menneskerettskommissær.

Mijatovic blir med dette første kvinnen i vervet som europeisk menneskerettskommissær. Det var tre kandidater til vervet, Pierre-Yves Le Borgn’ (Frankrike), Dunja Mijatović (Bosnia) og Goran Klemenčič (Slovenia), og det måtte to valgrunder til før ble klart hvem som skulle inneha dette viktige vervet de neste seks årene.

Dunja Mijatovic kommer fra stillingen som OSSEs representant for pressefrihet, der hun hadde ansvar for tilsyn og rådgivning overfor medlemsstatene om ytringsfrihet, pressefrihet og journalisters rettigheter.

– Mijatovic var en solid kandidat med mye erfaring fra menneskerettighetsfeltet. Hun var godt støttet av medlemmer i den norske delegasjonen, og jeg er trygg på at hun vil fylle rollen som MR-kommissær med den tyngde og integritet som de aktuelle utfordringene krever, sier Ingjerd Schou, leder for Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE).

Dette skriver Stortinget på sine nettsider.
Les hele saken her: https://stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/Nyhetsarkiv/Hva-skjer-nyheter/2017-2018/ny-europeisk-menneskerettskommissar/