Generalsekretær i NKF, Ivar Johnsen. (Foto: Arne Hauge)

 

Med ny prosjektmedarbeider på plass, ser det endelig lysere ut for kolmeprosjektet.

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

– Det skulle starte opp i 2020, og gå over tre år. Det lot seg jo ikke gjøre, men vi har en plan nå, sier generalsekretær i Norske kveners forbund (NKF), Ivar Johnsen.

Prosjektet «Kolme!», det kvenske ordet for tallet tre, skulle være et kulturutvekslingsprogram over tre land, Norge og Sverige og Finland. Her skulle ungdommer på ulike måter samle inn materiale og jobbe med kulturen, språket, historien og egen identitetsfølelse.

Det prestisjefulle kulturutvekslingsprosjektet skulle egentlig settes i gang i begynnelsen av 2020, men ble som det meste annet lagt på is som følge av koronapandemien.

Les mer om kolme-prosjektet her: Tre ganger tre hurra for «Kolme!»

Leir til sommeren

Vilde Christoffersen Walsø gikk denne uken inn i stillingen som prosjektmedarbeider for Kolme-prosjektet, og Johnsen er nå optimistisk til at det vil bli mulig å gjennomføre en fysisk leir kommende sommer.

Les også: Vilde går inn i trippelstilling

– Det blir leir til sommeren. Det må det bli. Det vil da starte opp med noen dager i Sverige før vi forflytter oss til Norge. Så vil leiren i 2022 bli i Finland, utdyper Johnsen, som håper flere detaljer vil komme på plass når Christoffersen Walsø får kommet seg ordentlig på plass i den nye jobben.

Kveeninuoret kjørte i desember 2020 et digitalt samstrikkeprosjekt, Kväänivantthuut – Kvenvotter, for å få i gang noen arrangement til tross for verdenssituasjonen.