Elisabeth Seppola-Simonsen. (Foto: Privat)

 

Kvääniteatteri har tilsatt ny kommunikasjonsarbeider i ei midlertidig stilling.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

– Buffy By er en stor produksjon som krever veldig mye, noe som betyr at jeg som den eneste administrativt ansatte i Kvääniteatteri har veldig mye å gjøre. For å få til det som kreves rundt markesføring og kommunikasjon, har vi tilsatt Elisabeth Seppola-Simonsen i en midlertidig kommunikasjonsstilling hos oss.

Det sier Inger Birkelund som er administrativ leder i Kvääniteatteri AS.

– Grunnen til at det ble henne er at hun tok kontakt med oss. Hun har jobbet med kommunikasjon og er veldig interessert både i å jobbe med teater, med kommunikasjon og det kvenske; for tiden tar hun også kvenske studier ved UiT Norges arktiske universitet, sier hun.

Les også: Ingeborg Arvolas kritikerroste triologi blir teater

– Vi tok et møte med henne, og etter det ble vi raskt enige om å spørre om hun ville jobbe med kommunikasjon i forbindelse med Buffy By-produksjonen, noe som vil avlaste meg i denne perioden, sier Birkelund.

Mange hender i sving

– Det har vært veldig artig. Hun bor i Oslo og akkurat nå følger hun produksjonen der nede. Hun lager videoer og sosiale medier-innlegg derfra, og etter hvert vil hun delta på prøver og premieren her i Nordreisa. Det er også mulig hun vil følge deler av turneen som vi skal på etter det, sier Birkelund.


Inger Birkelund. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

– Man tenker kanskje ikke over hvor mye tid som kreves til markedsføring og kommunikasjon. Man skal blant annet ta opp det man trenger, stille de rette spørsmålene til de rette folkene, finne riktige tidspunkter, og så skal det settes sammen til noe interessant for de som leser, hører og ser det på sosiale medier. Det er en god del jobb.

– Det å tenke design er også en del av det, og så knytte designet inn i den jobben hun skal gjøre for på den måten å skape en helhet, sier Birkelund.

– Det er mye som rører seg bak en slik produksjon, som mannen i gata kanskje ikke tenker over?

– Det er det, bekrefter Birkelund, og utdyper:

Les også: Ingeborg Arvola: – En kjempestor gave

– I Buffy By-produksjonen er det 23 mennesker på lønningslista, inkludert Seppola-Simonsen og meg som jobber administrativt. I tillegg er det jo tekniker, lysdesigner, scenograf og scenesnekkere, så det er mange som er bak i kulissene og jobber med ulike oppgaver som ikke publikum nødvendigvis ser, sier hun.

Kasta ut i det

Ruijan Kaiku har også fått noen ord med den nytilsatte kommunikasjonsarbeideren, som forteller at det gikk raskt fra møtet med Kvääniteatteri, til hun var i sving blant kjendiser i hovedstaden.

– Jeg var i møte med teateret på en mandag og allerede på onsdagen var jeg i gang, sier Seppola-Simonsen.

Hun bekrefter at det var hun som tok kontakt med Kvääniteatteri for å høre om mulighetene for arbeid.

– Ja, jeg hadde sett «Näkymätön kansa – Det usynlige folket» og har ellers fulgt med utviklingen, og jeg synes det de gjør er viktig, sier hun.

– Jeg måtte bare høre om de hadde noen behov, og det hadde de heldigvis. Jeg opplever at de ønsker å inkludere unge kvener.

Det er ikke bare teater og kommunikasjon som interesserer henne. I tillegg til de nevnte språkstudiene hun er inne i, har hun også skrevet master om kvensk oversettelse og er kvensk kunstner i Jokiroikka kunstnergruppe, opplyser hun til Ruijan Kaiku.

Les også: Hundretusener får se ung kvensk kunst

– Så jeg er interessert i det kvenske generelt. Det å både studere og jobbe med det kvenske samtidig, gjør det også gjensidig relevant, sier hun.

– Hvordan var det å starte den nye jobben med å vasse i kjendiser?

– Jeg ble som sagt kasta rett ut i det. Men det er stilig å få være med kjente skuespillere, regissører og forfattere. Man får en følelse av at dette er et profesjonelt teater som jobber godt, og jeg er tatt godt imot på alle mulige måter, bedyrer Seppola-Simonsen.

Én fot innafor?

På spørsmål om hun håper denne muligheten kan være «én fot innafor» og by på mer jobb etter Buffy By, svarer hun slik:

– Hundre prosent. Vi var enige om at det å starte i et prosjekt er bra for alle involverte, og så kan vi ta det derfra.

– Jeg trives veldig godt så langt, og er åpen for forskjellige oppgaver og for å prøve nye ting. Et teater kan jo by på nettopp slike muligheter, og jeg liker å utfordre og utvikle meg selv, sier hun.

Men nå har hun alt fokus på Buffy By:

– Jeg håper mange vil følge oss på instagram og sosiale medier, og ta del i premieren på Halti den 26. oktober og påfølgende turné. Dette blir veldig bra, avslutter Seppola-Simonsen.